Hozzávalók:
- 300g finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- egy csipet só
- 250g margarin
- 100g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- egy citrom lereszelt héja
- 4db egész tojás
- pár evőkanálnyi tej
- 2 evőkanálnyi cukrozatlan, holland kakaópor
- fél üveg meggybefőtt
Elkészítés:
A lisztet összeszitálom a sütőporral és hozzáadom a csipet sót. A puha margarint robotgéppel kihabosítom a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáreszelem a citromhéjat is. A tojásokat feltöröm és egyesével, folyamatos keverés mellett adom hozzá a kihabosított margarinhoz. Ha ezzel megvagyok kanalanként hozzádolgozom a lisztet is és ha túl keménynek érzem már a tésztát egy kis tejjel lazítom. Ha teljesen simára és csomómentesre dolgoztam a géppel a tésztát kb. a felét átszedem egy másik tálba és félreteszem. A tálban maradt tésztához hozzászitálom a kakaóport és alaposan elkeverem benne. Végül nem maradt más hátra, mint a kuglóf-formába tölteni a tésztát, én kanalanként felváltva rakosgattam bele a sima és a kakaós tésztát, aztán a spatulával kicsit össze is kevertem őket, hogy szép márványos legyen majd. Közben ne felejtsük el a meggyeket sem beleszórni és kissé a tésztába nyomogatni!
180fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 50perc alatt sül készre, de mindenképpen ellenőrizni kell tűpróbával és félidőnél érdemes egy sütőpapírral letakarni! Langyosan már szépen kiborítható a formából is!
Puszi, Dóri
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése