Egyébként a receptet még tegnap találtam a neten és annyira megtetszett, hogy még ma elkészítettem. Voltak kételyeim azzal kapcsolatban, hogy ebből valóban chips lesz, de végül még a kisöcsémet is meggyőzte, aki elég nagy chips-evő. Próbáljátok ki ti is, és írjátok meg, hogy sikerült! :)
Hozzávalók:
- 150g rizsliszt
- 150g víz
- egy evőkanálnyi olívaolaj
- egy csipet só
- egy csipet őrölt bors
Elkészítés:
Ha be tudtok szerezni rizslisztet, akkor egyszerűen csak mérjétek ki egy keverőtálba. Ha nem, az sem baj, nekem sem volt itthon. Csak fogtam a sima, szemes rizst, több részletben finomra őröltem a kávédarálóban, majd átszitáltam és már kész is a rizsliszt! ;) Ezután hozzáadom a vizet, az olívaolajat és az ízesítőket, majd simára keverem. Egy sütőlemezt vékonyan kikenek olívaolajjal, majd egy evőkanál segítségével kisebb korongokat adagolok ki a masszából. Fontos, hogy a masszát folyamatosan keverjük fel, hiszen a lisztes rész egy idő után leülepedik és elválik a víztől! A sütőt 200fokra melegítem elő és chipsek mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Ez kb. 10 percet vesz igénybe, félidőnél átfordítva a korongokat!
+tipp: Mindenképpen kínáljatok mellé valamilyen szószt/mártást, hiszen csakúgy mint a tortillának elég semleges az íze! Nagyon finom hummusszal, salsával, pestoval vagy akár sima ketchuppal is! :)
Puszi, Dóri
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése