2016. március 22., kedd

Túró rudi brownie

A következő receptet a Csak a Puffin blogon láttam és rögtön eldöntöttem, hogy ki fogom próbálni. Mert ugye a brownie alapból finom, hát ha még egy kis túró is van benne... Jól is gondoltam, nagyon finom kis süti ez, ráadásul hamar elkészül, úgyhogy érdemes kipróbálni! :)



Hozzávalók:
a tésztához:
  • 200g margarin
  • 200g étcsokoládé
  • 4db egész tojás
  • 200g kristálycukor
  • 100g liszt
  • egy teáskanálnyi szódabikarbóna
  • egy csipet só

a túrós részhez:
  • 400g túró
  • 100g tejföl
  • 1db egész tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • egy citrom lereszelt héja

Elkészítés:
Egy nyeles lábasban alacsony lángon megolvasztom a margarint és az étcsokoládét, néha-néha megkeverem. Közben az egész tojásokat a cukorral egészen fehéredésig, jó habosra keverem, majd ha a csokoládés rész kissé lehűlt akkor hozzácsorgatom és azzal is alaposan eldolgozom. A legvégén az átszitált lisztet adom hozzá a szódabikarbónával és a csipet sóval, majd simára keverem.
A túrós részhez a túrót egy villával kissé áttöröm, hozzáadom a tejfölt, az egész tojást a vaníliás cukrot, a kristálycukrot és a reszelt citromhéjat, majd homogénre keverem. 
A brownie masszát egy 20x30 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm, majd rákanalazom a túrót is és egy villa segítségével márványosan összekeverem a tetején.
180fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 30-40 perc alatt sütöm készre. Ha teljesen kihűlt szépen szeletelhető.

*(Változtatások az eredeti recepthez képest: vaj helyett margarint használtam, illetve tettem a tésztába egy kis szódabikarbónát és egy csipet sót is.)

Puszi, Dóri





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése