Hozzávalók: (22cm-es tortaformához)
- 5db egész tojás
- 120g margarin
- 100g porcukor
- 25g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- egy csipet só
- egy csipet fahéj
- 200g darált dió
- fél üveg meggybefőtt
Elkészítés:
Első lépésként szétválasztom a tojásokat. A puha margarint egy tálban a porcukorral és a vaníliás cukorral kihabosítom, majd egyesével hozzáadom a tojássárgákat is és azzal is alaposan elkeverem. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, félúton adom hozzá a kristálycukrot. Ezután a margarinos alapba belekeverem a fahéjat és a darált diót, majd fellazítom a masszát egy habkártyányi fehérjehabbal. A maradék habot már óvatosan forgatom bele! A legvégén hozzákeverem a lecsepegtetett meggyet is. A tésztát a tortaformába öntöm, elegyengetem benne és a tetejére még szórok egy-két maréknyi durvára tört diót. 180fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 40 percig sütöm úgy, hogy félidőnél 160fokra mérséklem a hőfokot. Szeletelés előtt meg kell várni míg teljesen kihűl a torta, ekkor is ajánlatos óvatosan kiszedni a formából, mert nagyon puha a tésztája! Pici porcukorral meghintve már tálalhatjuk is! :)
Puszi, Dóri
Puszi, Dóri
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése