2016. augusztus 11., csütörtök

Gofri, egészségesebben


Szeretek kísérletezgetni az egészségesebb alapanyagokkal, receptekkel, egyrészt mert manapság nagy igény van rá, másrészt pedig sokszor meglepően finom végeredmények születnek, amik ráadásul sokkal kevesebb cukrot, finomlisztet vagy zsiradékot tartalmaznak. Ilyen kísérlet eredménye a következő recept is. Fogtam a banános gofri receptemet és átalakítottam kicsit: a margarint kókuszzsírra cseréltem, a kristálycukrot teljesen elhagytam helyette mézet használtam, plusz a banán is édesíti kicsit, a finomliszt egy részét pedig zabpehely és zabkorpa keverékével helyettesítettem. Egy nagyon finom banános ízű, meglepően édes, belül puha, kívül ropogós gofrit kaptam, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek aki szívesen kipróbálna egy egészségesebb gofri változatot! :)




Hozzávalók:
  • 250g kókuszzsír
  • egy kevés vanília kivonat
  • 6 egész tojás
  • egy egész citrom reszelt héja
  • 2 evőkanálnyi méz
  • fél liter tej
  • 300g búzaliszt
  • 200g búzakorpa és zabpehely vegyesen
  • egy teáskanál szódabikarbóna
  • 2-3db érett banán

Elkészítés:
Először a kókuszzsírt kikeverem kicsit egy gépi habverő segítségével, majd egyesével hozzáadom a tojásokat és jó alaposan összedolgozom a masszát. Ekkor mehet bele a banán kisebb darabokban vagy kicsit villával összetörve, a méz, a vanília kivonat és a reszelt citromhéj is. A lisztet átszitálom és összekeverem a búzakorpával, a zabpehellyel és a szódabikarbónával. Ezt a keveréket a tejjel felváltva adagolom a masszához, amíg mindkettő el nem fogy. Akkor jó állagú a tészta ha a palacsintatésztánál picit sűrűbb, teljesen egynemű és habos. Ezután a masszát egy kókuszzsírral enyhén kiolajozott gofrisütőben adagonként kisütöm. 

Puszi, Dóri







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése