2016. október 1., szombat

Francia csokoládétorta

Mostanában sajnos nem sok időm marad a sütögetésre, így amikor mégis bejutok a konyhába mindenképpen olyan receptekre van szükségem, amik gyorsan megvannak, de azért persze finomak is. Így jutott eszembe Varga Gábor - Gourmandia című könyvében található francia csokoládétorta, amit már elkészítettem korábban is. Mindenképpen ajánlom kipróbálásra ha valami igazán csokoládés, könnyed desszertre vágytok és komolyan mondom kipakolástól az elmosogatásig, sütit sütőbe rakásig nem egészen fél óra telt el, úgyhogy tényleg hamar megvan, ja és pofonegyszerű! :)


Hozzávalók: (egy 22cm átmérőjű formához)

  • 250g étcsokoládé
  • 250g vaj
  • 110g porcukor
  • 5db egész tojás
  • egy csipet só
  • egy csapott evőkanálnyi finomliszt


Elkészítés:
Első körben egy hőálló, fém keverőtálba kimérem az étcsokoládét -kisebb darabokra törve- a vajat és a porcukrot, majd vízgőz felett megolvasztom őket, míg egy teljesem sima keveréket nem kapok. Ezután leveszem a tálat a gőzről és félrerakom, hogy picit hűljön. Addig a tojásokat feltöröm és egészben -nem különválasztva a sárgáját és a fehérjét- egy csipet sóval gépi habverő segítségével habbá verem. A habot ezután óvatosan a csokis keverékbe forgatom, majd a legvégén a csapott evőkanálnyi lisztet is óvatosan hozzákeverem. 
A kapcsos tortaformát sütőpapírral bélelem ki, majd beleöntöm a masszát. 180fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 20-25perc alatt készre sütöm. Ha picit kihűlt és már nem olyan lágy a süti, akkor szépen ki lehet szedni a formából, langyosan a legfinomabb! ;)

Puszi, Dóri





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése