Hozzávalók: (egy 22cm átmérőjű formához)
- 250g étcsokoládé
- 250g vaj
- 110g porcukor
- 5db egész tojás
- egy csipet só
- egy csapott evőkanálnyi finomliszt
Elkészítés:
Első körben egy hőálló, fém keverőtálba kimérem az étcsokoládét -kisebb darabokra törve- a vajat és a porcukrot, majd vízgőz felett megolvasztom őket, míg egy teljesem sima keveréket nem kapok. Ezután leveszem a tálat a gőzről és félrerakom, hogy picit hűljön. Addig a tojásokat feltöröm és egészben -nem különválasztva a sárgáját és a fehérjét- egy csipet sóval gépi habverő segítségével habbá verem. A habot ezután óvatosan a csokis keverékbe forgatom, majd a legvégén a csapott evőkanálnyi lisztet is óvatosan hozzákeverem.
A kapcsos tortaformát sütőpapírral bélelem ki, majd beleöntöm a masszát. 180fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 20-25perc alatt készre sütöm. Ha picit kihűlt és már nem olyan lágy a süti, akkor szépen ki lehet szedni a formából, langyosan a legfinomabb! ;)
Puszi, Dóri
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése