2017. május 22., hétfő

Áfonyás - banános muffin

Már volt fent korábban a blogon egy joghurtos muffin recept, amiről mondtam is, hogy egy jó kis alaprecept és bármivel könnyedén lehet variálni. Ezt a receptet használtam most is, az egyik kedvenc változatomban, banánosan, pár szem áfonyával felturbózva. Nem akarom túl sokáig ragozni, finom, puha és sütéssel együtt egy óra alatt össze lehet dobni! Próbáljátok ki! ;) 


Hozzávalók: (kb. 15db.-hoz)

  • 200g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • egy csipet só
  • 150g margarin
  • 100g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 200g natúr joghurt
  • 2 egész tojás
  • fél citrom reszelt héja
  • egy banán
  • áfonya

Elkészítés:
A puha margarint robotgép segítségével kihabosítom a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzádolgozom a tojásokat is, végül pedig a citromhéjat is belereszelem. A lisztet egy másik tálba szitálom és összekeverem a sütőporral és a csipet sóval. A margarinos alapba ezután felváltva adagolom a lisztes keveréket és a joghurtot, amíg el nem fogynak, így egy szép, selymes állagú tésztát kapok. Legutoljára adom a tésztához a felkockázott banánt és azt is alaposan elkeverem benne.
A muffinformákat kibélelem a kis papírkapszlikkal, majd egy fagyiskanál segítségével belekanalazom a masszát. Minden egyes muffinba nyomok még pár szem áfonyát, majd 180fokra előmelegített, légkeveréses sütőben szép aranybarnára sütöm őket.

Puszi, Dóri




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése