Hozzávalók: (egy kb. 30x23-as méretű tepsihez)
a tésztához:
- 240g liszt
- 160g margarin
- 70g porcukor
- egy csomag vaníliás cukor
- egy csipet só
- fél citrom lereszelt héja
- 2 tojássárgája
a töltelékhez:
- 4 kisebb szál rebarbara
- 1 doboz eper
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2-3 evőkanálnyi kristálycukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 egész citrom lereszelt héja
a morzsához:
- 70g margarin
- 50g finomliszt
- 35g kristálycukor
- 70g zabpehely
Elkészítés:
Először az omlós tésztát készítem el. A hideg margarint elmorzsolom az átszitált liszttel, majd hozzáadom a porcukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót, a citromhéjat és a tojássárgákat is. Pár mozdulattal összegyúrom a tésztát, cipót formálok belőle, folpackba csomagolom és legalább egy fél órára a hűtőbe teszem pihenni.
Ha letelt a fél óra kiveszem a tésztát a hűtőből és lisztezett munkalapon közepes vastagságúra nyújtom. A kinyújtott tésztát a tepsibe terítem, az esetleges túllógó szélekkel kipótolom a hiányzó részeket ha vannak, majd alaposan megszurkálom egy villával.
Ha letelt a fél óra kiveszem a tésztát a hűtőből és lisztezett munkalapon közepes vastagságúra nyújtom. A kinyújtott tésztát a tepsibe terítem, az esetleges túllógó szélekkel kipótolom a hiányzó részeket ha vannak, majd alaposan megszurkálom egy villával.
A rebarbarát megmosom, megpucolom majd feldarabolom, az epret szintén megmosom és közepes darabokra vágom. Egy tálban összekeverem a gyümölcsöket a vaníliás cukorral, a kristálycukorral, a pudingporral és a citromhéjjal, majd az egészet a tepsiben lévő pitetésztára terítem és elegyengetem rajta.
A sütit egyenlőre még a morzsa nélkül 180fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe rakom kb. 10percre, addig elkészítem a morzsát, majd azt is rászórva aranybarnára sütöm. Ha kihűlt szépen szeletelhető.
Puszi, Dóri
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése