2014. augusztus 12., kedd

Napindító zabkása

Legújabb receptem egy olyan reggeli finomság ami annak ellenére, hogy édes rendkívül egészséges is. Egy picit eltér az alap zabkásától, mert a zabpehely mellett búzakorpa is kerül bele. A búzakorpa nem változtat a kása ízén vagy állagán csak még táplálóbb lesz tőle, ezért érdemes belecsempészni! ;) Cukor helyett méz van benne és némi friss gyümölcs a tetején.



Hozzávalók:

  • 3dl tej
  • 6 evőkanál búzakorpával kevert zabpehely
  • egy kis őrölt fahéj
  • méz, ízlés szerint
  • 2 szem szilva felkockázva (természetesen ez bármilyen gyümölcs lehet)

Elkészítés:
Egy kis lábasban felteszem melegedni a tejet, majd ha már kezd forrni beleszórom a zabpehely-búzakorpa keveréket. Kb. 10 percig főzöm, amíg sűrű, krémes állagú nem lesz, a végénél már oda kell figyelni a folyamatos kevergetésre! Amikor megfőtt ízesítem a fahéjjal és a mézzel, majd egy tálkába öntöm, a tetejére halmozom a gyümölcsöt és még egy kis mézet csurgatok rá. Langyosan a legfinomabb! :)

Puszi, Dóri




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése