2015. szeptember 13., vasárnap

Körtetorta

Ahogy beköszöntött az ősz és a szeptember eljött a sulikezdés ideje is. Sokan talán nem örülnek neki, hogy újra korán kell kelni, de én nagyon izgatott vagyok miatta, hiszen most kezdtem el álmaim egyetemét, az állatorvosit. :) Még minden nagyon új és érdekes, meg persze nagyon élvezem az egészet, de már az első héten kiderült, hogy itt lesz bőven tanulnivaló... Ennek ellenére sütni azért kell és a blogot sem szeretném nagyon elhanyagolni, úgyhogy az anatómiatanulás közben összedobtam egy nagyon gyors és egyszerű körtetortát. Igazi őszi finomság a körtének és a fahéjnak köszönhetően, próbáljátok ki! ;)



Hozzávalók:

  • 4db egész tojás
  • 150g barnacukor
  • 50g vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 100g olvasztott margarin
  • 250g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanálnyi szódabikarbóna
  • 2 teáskanálnyi őrölt fahéj
  • 400g érett, kisebb darabokra kockázott körte

Elkészítés:
Az egész tojásokat egy tálba ütöm, hozzájuk adom a vaníliás- és a barnacukrot, majd a lereszelt citromhéjat is és robotgéppel jó alaposan kihabosítom a keveréket. A vége felé belecsurgatom az olvasztott margarint is. Egy másik tálban összekeverem az átszitált lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és az őrölt fahéjjal, majd részletekben a kihabosított tojásos részhez adom és egy fakanál segítségével alaposan elkeverem benne. Legutoljára hozzákeverem a felkockázott körtét is a tésztához. 
Egy 23cm-es tortaformát kivajazok és kilisztezek majd beleöntöm a masszát és elegyengetem benne. 180fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 40 perc alatt sül készre, de érdemes tűpróbával ellenőrizni, félidőnél esetleg sütőpapírral letakarni! Miután kihűlt kiszedem a formából, a tetejét megporcukrozom és tálalom! :)

Puszi, Dóri




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése