Hozzávalók:
- 4db egész tojás
- 150g barnacukor
- 50g vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- 100g olvasztott margarin
- 250g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanálnyi szódabikarbóna
- 2 teáskanálnyi őrölt fahéj
- 400g érett, kisebb darabokra kockázott körte
Elkészítés:
Az egész tojásokat egy tálba ütöm, hozzájuk adom a vaníliás- és a barnacukrot, majd a lereszelt citromhéjat is és robotgéppel jó alaposan kihabosítom a keveréket. A vége felé belecsurgatom az olvasztott margarint is. Egy másik tálban összekeverem az átszitált lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és az őrölt fahéjjal, majd részletekben a kihabosított tojásos részhez adom és egy fakanál segítségével alaposan elkeverem benne. Legutoljára hozzákeverem a felkockázott körtét is a tésztához.
Egy 23cm-es tortaformát kivajazok és kilisztezek majd beleöntöm a masszát és elegyengetem benne. 180fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 40 perc alatt sül készre, de érdemes tűpróbával ellenőrizni, félidőnél esetleg sütőpapírral letakarni! Miután kihűlt kiszedem a formából, a tetejét megporcukrozom és tálalom! :)
Puszi, Dóri
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése