Ps.: Ezért az árva, nem túl jó minőségű képért előre is elnézést, de szerencsétlen nem érhette meg a holnapot, hogy rendes fényben fotózkodjon... :D
Hozzávalók: (5db. szufléformához) a raguhoz:
- rebarbara
- málna
- reszelt citromhéj
- egy csomag vaníliás cukor
- fahéj
a morzsához:
- 70g margarin
- 50g liszt
- 35g kristálycukor
- 35g zabpehely
Elkészítés:
Először a rebarbarát készítem elő, alaposan megmosom, levágom a szárak legvégét, majd meghámozom. Ezután kisebb darabokra vágom és csak így nyersen a szuflétálkákba dobálom. Hozzáadok még pár szem málnát, egy-egy csipet citromhéjat, egy kis fahéjat, majd a csomag vaníliás cukrot is egyenletesen elosztom a tálkák között. A tálkákat félreteszem és elkészítem a morzsát. A hideg margarint elmorzsolom a liszttel, majd hozzádolgozom a kristálycukrot és a zabpelyhet is. A kész morzsát a gyümölcsökre szórom a formákban, amiket 180fokra előmelegített sütőben sütök aranybarnára.
Puszi, Dóri
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése