Hozzávalók:
- 2dl víz
- 220g margarin
- 4 evőkanál keserű kakaópor
- 250g liszt
- 150g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 1dl natúr joghurt
- 2 egész tojás
- mogyoróvaj
Elkészítés:
A vizet egy kisebb lábasba öntöm, majd hozzáadom a margarint és a kakaóport. Kevergetve felmelegítem, míg minden elolvad benne és lehúzom a tűzről. A lisztet a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a szódabikarbónával összeforgatom, majd apránként a vizes-margarinos-kakaós részhez adom és jól eldolgozom benne. Nem kell megijedni ha eleinte a liszt kisebb csomókba áll össze, amint sűrűsödik a tészta teljesen egyneművé lehet keverni! Ezután hozzáadom a joghurtot és a tojásokat is, hiszen ekkor már nem olyan meleg a keverékünk. A tésztának simának, selymesnek és levegősnek kell lennie, látnunk kell benne a sok-sok levegőbuborékot! Végül sütőpapírral kibélelt tepsibe(30x25) öntöm a masszát, hozzáadok jópár kanálnyi olvasztott mogyoróvajat és márványosan elkeverem benne. 180fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm. Langyosan vagy kihűlt állapotban már szépen szeletelhető!
Puszi, Dóri
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése