2015. szeptember 27., vasárnap

Peanut butter brownie

Azt ugye tudjuk, hogy a brownie önmagában is nagyon finom, és gondolom sokan felfedezték már, hogy Amerika kedvence, a mogyoróvaj se olyan rossz. Amikor pedig ez a kettő találkozik egymással az csakis egy nagyon finom sütit eredményezhet! :) A blogon már korábban megjelent brownie receptemet vettem alapul, aminek tésztájába a sütés előtt egy kis olvasztott mogyoróvajat csempésztem. Külön kiemelném, hogy ez a süti nemcsak finom, de szép is, a tetejére gyönyörű márványos mintát lehet a mogyoróvajjal varázsolni! Próbáljátok ki! ;)



Hozzávalók:

  • 2dl víz
  • 220g margarin
  • 4 evőkanál keserű kakaópor
  • 250g liszt
  • 150g kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 1dl natúr joghurt
  • 2 egész tojás
  • mogyoróvaj

Elkészítés:
A vizet egy kisebb lábasba öntöm, majd hozzáadom a margarint és a kakaóport. Kevergetve felmelegítem, míg minden elolvad benne és lehúzom a tűzről. A lisztet a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a szódabikarbónával összeforgatom, majd apránként a vizes-margarinos-kakaós részhez adom és jól eldolgozom benne. Nem kell megijedni ha eleinte a liszt kisebb csomókba áll össze, amint sűrűsödik a tészta teljesen egyneművé lehet keverni! Ezután hozzáadom a joghurtot és a tojásokat is, hiszen ekkor már nem olyan meleg a keverékünk. A tésztának simának, selymesnek és levegősnek kell lennie, látnunk kell benne a sok-sok levegőbuborékot! Végül sütőpapírral kibélelt tepsibe(30x25) öntöm a masszát, hozzáadok jópár kanálnyi olvasztott mogyoróvajat és márványosan elkeverem benne. 180fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm. Langyosan vagy kihűlt állapotban már szépen szeletelhető!

Puszi, Dóri




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése