2015. október 23., péntek

Kevert almás

Készíthet az ember akármilyen cukrászremeket, a legegyszerűbb, házias sütik úgysem mennek ki a divatból. Például ez a kevert almás sem, hiszen rekordidő alatt össze lehet dobni, már langyosan rá lehet vetni magunkat és persze nagyon finom is! Olyan igazi őszies-fahéjas íze van, sülés közben az illata pedig belengi a konyhát... nekem kicsit már a karácsonyt is felidézi, bár ez lehet csak a karácsony-mániámnak köszönhető. :D Érdemes kipróbálni, kezdőknek is ajánlom, mert tényleg nagyon egyszerű az elkészítése! :)
Ui.: régi, családi recept a Nagyitól!!! :)


Hozzávalók:
  • 50g zsír
  • 150g barnacukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 egész tojás
  • 300g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1-2 teáskanálnyi őrölt fahéj
  • egy csipet só
  • 300g alma

Elkészítés:
Először az almákat készítem elő, megpucolom őket, kivágom a magházukat, majd egy nagyobb lyukú reszelőn lereszelem az összeset. Ez esetben nem kell kinyomkodni a lereszelt alma levét, attól lesz finom, szaftos a tészta!
A zsiradékot kikeverem a barnacukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként a tojásokat is hozzáadom és robotgéppel simára dolgozom ezt az alapot. A lisztet átszitálom, hozzáadom a sütőport, a fahéjat és a csipet sót, majd alaposan összekeverem. Az lisztes keveréket -már egy fakanál segítségével- hozzádolgozom az alap masszához, majd részletekben a reszelt almát is hozzákeverem.
A tésztát egy 20x30cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm és elegyengetem benne. 180fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sül, de tűpróbával azért érdemes ellenőrizni! 
Langyosan, pici porcukorral meghintve már ehetitek is! :)

Puszi, Dóri






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése