Ui.: régi, családi recept a Nagyitól!!! :)
Hozzávalók:
- 50g zsír
- 150g barnacukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 egész tojás
- 300g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1-2 teáskanálnyi őrölt fahéj
- egy csipet só
- 300g alma
Elkészítés:
Először az almákat készítem elő, megpucolom őket, kivágom a magházukat, majd egy nagyobb lyukú reszelőn lereszelem az összeset. Ez esetben nem kell kinyomkodni a lereszelt alma levét, attól lesz finom, szaftos a tészta!
A zsiradékot kikeverem a barnacukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként a tojásokat is hozzáadom és robotgéppel simára dolgozom ezt az alapot. A lisztet átszitálom, hozzáadom a sütőport, a fahéjat és a csipet sót, majd alaposan összekeverem. Az lisztes keveréket -már egy fakanál segítségével- hozzádolgozom az alap masszához, majd részletekben a reszelt almát is hozzákeverem.
A tésztát egy 20x30cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm és elegyengetem benne. 180fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sül, de tűpróbával azért érdemes ellenőrizni!
Langyosan, pici porcukorral meghintve már ehetitek is! :)
Puszi, Dóri
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése