Hozzávalók: az alaphoz:
- egy csomag zabkeksz (215g)
- 100g margarin
a "krémhez":
- 500g mascarpone
- 250g tejföl
- 100g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanálnyi liszt
- 3db tojás
- fél citrom lereszelt héja
Elkészítés:
Először a kekszalapot készítem el. Egy kézi mozsárban vagy aprítógépben összetöröm a kekszeket, a margarint megolvasztom és a kekszmorzsára öntöm. Ekkor már pont olyan állagú lesz, hogy könnyedén bele tudom nyomkodni a tortaforma aljába. Az alapot a hűtőbe teszem pihenni, addig pedig elkészítem a "krémet". Egy nagyobb tálban egyszerűen csak simára keverem a hozzávalókat, majd ráöntöm a keveréket a hűtőből kivett kekszalapra. 150fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 50-60 perc alatt készre sütöm a tortát. Én félidőnél letakartam sütőpapírral, hogy a teteje már ne piruljon tovább. A sütőajtót nem érdemes sűrűn nyitogatni és a kész sütit se vegyük ki a sütőből azonnal, különben összeesik! Ha elkészült meg kell várni míg teljesen kihűl, csak ekkor lehet kiszedni a formából. Nagyon jót tesz neki ha egy éjszakát a hűtőben pihen, csak győzzük kivárni! :D Én friss gyümölccsel, szederrel turbóztam fel, de bármit rápakolhattok: eper, karamellszósz, nutella hmm...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése