Hozzávalók:
- 180g liszt
- 20g cukrozatlan, holland kakaópor
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 100g kristálycukor
- 100g barnacukor
- 5db egész tojás
- 250g margarin
- fél citrom reszelt héja
- egy csipet fahéj
- egy csipet só
- pár szem szilva
Elkészítés:
A puha margarint robotgéppel kihabosítom a kétféle cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadom a lereszelt citromhéjat is. A tojásokat kettéválasztom és a sárgájákat egyesével a margarinos részbe keverem, alaposan eldolgozom. A lisztet, a kakaóport és a sütőport egy külön tálban kimérem, átszitálom, majd hozzáadom a fahéjat és a csipet sót is és összekeverem. Ezt a lisztes részt részletekben a margarinos részhez keverem, majd a legvégén a felkockázott szilvát is elkeverem benne. A tojásfehérjéből kemény habot verek, majd óvatosan a tésztához forgatom, fellazítom vele. A keveréket egyszerűen csak egy szilikon kuglóf formába öntöm -melyet nem szükséges vajazni/lisztezni/kibélelni- és elegyengetem benne. 180fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. egy órán keresztül sütöm, de mindenképpen érdemes tűpróbával ellenőrizni! Nem kell megijedni, valóban lassan sül a habos állaga és a lédús szilva miatt! Ha kihűlt szépen ki lehet venni a formából!
Puszi, Dóri
Puszi, Dóri
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése