2014. július 23., szerda

Barackos túrótorta

A napokban nagyon meleg volt, de azért a sütést nem hanyagolhattam teljesen, így jutott eszembe, hogy egy olyan édességet kéne készítenem amihez nem kell bekapcsolnom a sütőt. A süti, amit kreáltam kekszmorzsa alapból és egy barackos túrókrémből áll, méghozzá a lehető legegészségesebb módon. Nyilván vannak olyan dessszertek amik messze nem tartoznak ebbe a kategóriába, de ennél a sütinél vannak bizonyos helyettesítési lehetőségek, amitől bűntudat nélkül fogyaszthatjuk! :)



Hozzávalók:

  • 2 csomag natúr Győri Édes zabfalatok (2x215g)
  • 100g margarin -ami helyettesíthető kókuszzsírral
  • 750g túró -ami lehet zsírszegény is
  • 150g tejföl -ami szintén lehet zsírszegény is
  • cukor ízlés szerint -ami helyettesíthető nyírfacukorral
  • vanília
  • 1 citrom reszelt héja
  • sárgabarack

Elkészítés:
Először a kekszalapot készítem el, úgy, hogy morzsásra töröm/darálom a kekszet, majd hozzáadom a puha kókuszzsírt és összedolgozom. (Ilyenkor leginkább a nedves homokhoz hasonlít az állaga.) Ezután egy tortaformába öntöm, jól lenyomkodom, hogy tésztává álljon össze és a hűtőbe rakom pihenni. A túrókrémhez csak összekeverem az összes hozzávalót majd a legvégén hozzáadom a felkockázott sárgabarackot is. A krémet ezután a formába öntöm, elegyengetem a tetejét és egy éjszakára a hűtőbe teszem, hogy megdermedjen.

Puszi, Dóri



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése