2014. július 13., vasárnap

Palmiers

Látványos, nagyon finom és pofonegyszerű. A receptet még Lorraine Pascal 'Baking made easy' című műsorában láttam és azóta is nagy kedvencem. Gyorsan elkészül, hiszen kész levelestésztával dolgozunk, azt ízesítjük, viszont a különleges feltekerés miatt nagyon jól néz ki és úgy tűnik mintha sokat pepecseltünk volna vele. Az eredeti receptben aszalt paradicsom és rozmaring a töltelék de most zöld pestóval is kipróbáltam, így is nagyon finom! :)



Hozzávalók:

  • 1 csomag kész levelestészta
  • 1 tojás
  • aszalt paradicsom
  • rozmaring
     vagy 
  • pesto
  • parmezán sajt
 


Elkészítés:
A kész levelestésztát lisztezett munkalapon vékonyra nyújtom, nagyjából téglalap alakúra. Az aszalt paradicsomot és a rozmaringot is felaprítom és egyenletesen megszórom vele a tésztát. Ha a pestos verziót készítem, akkor csak megkenem a pestoval és megszórom a reszelt parmezánnal. Ezután jön a tekerés, aminél az a lényeg, hogy a téglalap hosszabbik oldalát tekerem mindkét oldalról, egymás felé, lehetőleg jó szorosan. Amikor a két tekercs középen találkozik egy kis felvert tojással "összeragasztom" őket. A tekercset legalább fél órára a hűtőbe teszem, hogy kicsit megdermedjen, így később könnyebb lesz felvágni. Ha ez letelt a tekercset felszeletelem, a kis pálmaleveleket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom, a tetejét megkenem a felvert tojással és 180fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütöm.

+ tipp: a tésztát ízesíthetitek sima vagy füstölt sajttal, esetleg tonhallal, de édes verzióban (pl. lekvárral) is el tudom képzelni! :)

Puszi, Dóri


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése