2014. július 10., csütörtök

Chocolate cookies

Első sütis bejegyzés révén úgy gondoltam, hogy valami nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető, már-már elronthatatlan recepttel kezdjük, így esett a választásom a csokiskekszre. :)
Nagyon sokszor sütök ilyet, elsősorban a fent említett egyszerűsége, másodsorban pedig az íze miatt. Finom ropogós, olyan igazi keksz tésztája van, benne étcsokoládé darabokkal és mivel barnacukorral készítem még aromásabb.



Hozzávalók:

  • 10dkg barnacukor
  • 10dkg puha vaj
  • 1 tojás
  • 12dkg liszt
  • fél csomag vaníliás cukor
  • egy teáskanálnyi szódabikarbóna
  • étcsokoládé 

Elkészítés:

Először egy tálban a barnacukrot kikeverem a puha vajjal, majd hozzáadom az egy egész tojást és alaposan elkeverem. Egy másik tálban a lisztet, vaníliás cukrot és szódabikarbónát összeforgatom és 2-3 részletben a cukros-vajas-tojásos keverékhez adom, majd csomómentesre keverem. Végül pedig mehet bele a felkockázott étcsoki.
Ilyenkor a tésztának puhának és ragacsosnak kell lennie. A tepsit sütőpapírral bélelem ki és két evőkanál segítségével gombócokba adagolom rá a tésztát, a gombócok formájára nem érdemes túlzottan ügyelni, ugyanis a sütőben, ahogy olvad benne a vaj, szépen kör alakúra folyik. Előmelegített, légkeveréses sütőben 180fokon kb. 10-15 percig sütöm, amíg aranybarna nem lesz. Ha kész várjátok meg amíg kicsit meghűl és csak utána szedjétek fel a sütőpapírról, mert ilyenkor már nem olyan puha!


Puszi, Dóri



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése