Hozzávalók:
a tésztához:
- 200g margarin
- 200g étcsokoládé
- 4db egész tojás
- 200g kristálycukor
- 100g liszt
- egy teáskanálnyi szódabikarbóna
- egy csipet só
a túrós részhez:
- 400g túró
- 100g tejföl
- 1db egész tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál kristálycukor
- egy citrom lereszelt héja
Elkészítés:
Egy nyeles lábasban alacsony lángon megolvasztom a margarint és az étcsokoládét, néha-néha megkeverem. Közben az egész tojásokat a cukorral egészen fehéredésig, jó habosra keverem, majd ha a csokoládés rész kissé lehűlt akkor hozzácsorgatom és azzal is alaposan eldolgozom. A legvégén az átszitált lisztet adom hozzá a szódabikarbónával és a csipet sóval, majd simára keverem.
A túrós részhez a túrót egy villával kissé áttöröm, hozzáadom a tejfölt, az egész tojást a vaníliás cukrot, a kristálycukrot és a reszelt citromhéjat, majd homogénre keverem.
A brownie masszát egy 20x30 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm, majd rákanalazom a túrót is és egy villa segítségével márványosan összekeverem a tetején.
180fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 30-40 perc alatt sütöm készre. Ha teljesen kihűlt szépen szeletelhető.
*(Változtatások az eredeti recepthez képest: vaj helyett margarint használtam, illetve tettem a tésztába egy kis szódabikarbónát és egy csipet sót is.)
*(Változtatások az eredeti recepthez képest: vaj helyett margarint használtam, illetve tettem a tésztába egy kis szódabikarbónát és egy csipet sót is.)
Puszi, Dóri
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése