Az eredeti receptet itt találjátok! :)
Hozzávalók: (kb. 20db, nagyobb kekszhez)
- 225g margarin
- 315g finomliszt
- 1,5 csomag sütőpor
- egy csipet só
- 125g barna cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2db egész tojás
- 200g étcsokoládé
- nutella
Elkészítés:
A puha vagy langyosra olvasztott margarint a barna cukorral és a vaníliás cukorral egy robotgép segítségével alaposan elkeverem, majd a tojásokat is hozzádolgozom. Az átszitált lisztet összeforgatom a sütőporral és a csipet sóval és kanalanként a margarinos-tojásos alapba keverem. Amikor már kellően sima és ragacsos a tészta beleszórom az apróra darabolt étcsokit és egy fakanál vagy spatula segítségével elkeverem benne. Az elkészült tésztát minimum fél órára a hűtőbe teszem pihenni, hogy ne legyen annyira lágy, így könnyebb lesz majd vele dolgozni.
Ha lehűlt a tészta elkezdhetjük megformázni a kekszeket. Ehhez bevizezem a kezem és egy kisebb adag tésztát veszek ki a tálból, amit a tenyeremen kör alakban ellapogatok. Aztán fogom a nutellát és egy teáskanálnyi adagot a tésztakorong közepére rakok belőle. Ezután a tészta széleit óvatosan felhajtogatom a nutella körül, úgy hogy mindenhol befedje. Ha nem tudjuk vele teljesen befedni semmi gond, csak venni kell még egy pici darabka tésztát és befedni vele a kis korong tetejét. Ha a nutellát alaposan becsomagoltuk a tésztába a kekszet óvatosan a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Nem érdemes nagyon lapogatni, mert ez a tészta elég lágy és így szépen fog majd terülni. Ebből kifolyólag érdemes elég helyet hagyni a kekszek között, hogy ne süljenek össze! 180fokra előmelegített, légkeveréses sütőben aranybarnára sütöm őket.
Puszi, Dóri
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése