Hozzávalók:
- 2 csomag babapiskóta (2x200g, CUKROZATLAN!)
- kb. egy bögre kávé
- 2 doboz mascarpone krémsajt (2x250g)
- 2 csomag habtejszín (2x250ml)
- porcukor (ízlés szerint)
- egy csipet só
- egy pici sütőrum
Elkészítés:
Először a krémet készítem el, amihez a habtejszínt egy csipet sóval felverem (nem kell kemény habbá verni), majd hozzáadom a mascarponét és tovább keverem. Ezután ízesítem egy kis rummal és ízlés szerint porcukorral.
Előkészítem a kávét (ami lehet rendes főzött vagy akár instant is), a babapiskótát és egy nagyobb kerámiatálat vagy jénait. A babapiskótákat egy mélytányérban egyesével beleforgatom a kávéba majd sorban kibélelem velük a tál alját. Ha megvagyok egy sor piskótával akkor kenek rá egy krémréteget, majd jöhet újra a piskóta majd a krém stb... egészen addig amíg el nem fogynak az alapanyagok. Azért szerintem érdemes előre kitalálnunk, hogy hány réteget szeretnénk, mennyi jön ki a krémből és a babapiskótából, hogy szép egyenletes legyen a süti. Én általában 3réteget csinálok, bár ez nyilván függ a tál méretétől és alakjától is.
Ha elkészültem a rétegzéssel a tetejét meghintem kakaóporral, úgy, hogy mindenhol belepje, majd egy éjszakára a hűtőbe teszem pihenni.
Puszi, Dóri
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése