Hozzávalók: a tésztához:
- 300g liszt
- 125g olvasztott margarin
- 175g tejföl + egy kicsi a kenéshez
- 1 egész tojás
- 2 tojássárgája
- 50g reszelt sajt
- fél csomag sütőpor
- 1 kiskanál só
- őrölt bors
- szerecsendió
a tetejére:
- egy rózsa brokkoli
- kevés tejföl/pesto
- reszelt sajt
Elkészítés:
Először a brokkolit készítem elő. Rózsáira szedem, megmosom, majd sós vízben félpuhára főzöm, ezután leszűröm és hagyom kihűlni.
A tészta összes hozzávalóját összegyúrom egy nagy tálban, majd cipót formázok belőle. Ha gondoljuk lehet picit a hűtőben pihentetni, de nem feltétlen szükséges. A cipót enyhén lisztezett munkalapon kb. akkorára nyújtom ki mint a piteforma. A piteformát kivajazom és kilisztezem, majd belefektetem a kinyújtott tésztát és alaposan belenyomkodom, elegyengetem benne.
A tészta tetejét megkenem egy kevés tejföllel vagy pestoval... vagy mindkettővel és rárakosgatom a brokkolikat. Végül alaposan megszórom sajttal, majd 180fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. fél óra alatt aranybarnára sütöm.
Puszi, Dóri
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése