Hozzávalók:
- 250g margarin
- 100g kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 6 tojás
- egy egész citrom reszelt héja
- fél liter tej
- 500g liszt
- egy teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
Először a puha margarint kihabosítom a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd egyesével hozzáadom a tojásokat és jó alaposan összedolgozom a masszát. A lisztet átszitálom és összekeverem a szódabikarbónával. Ezt a keveréket a tejjel felváltva adogatom a masszához, amíg mindkettő el nem fogy. Közben persze a citromhéjat is bele lehet keverni. Akkor jó állagú a tészta ha a palacsintatésztánál picit sűrűbb, teljesen egynemű és habos. Ezután a masszát egy enyhén kiolajozott gofrisütőben adagonként kisütöm.
Puszi, Dóri
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése