Hozzávalók: (egy 20cm-es karikában készült 12 szeletes tortához)
a brownie alaphoz:
- 2db egész tojás
- 150g kristálycukor
- 75g étcsokoládé
- 85g margarin
- 60g liszt
- 12g kakaópor
- fél csomag sütőpor
- egy csipet só
a ganache-hoz:
- 100g étcsokoládé
- 100ml habtejszín
az oreo-s krémhez:
- 170g oreo keksz
- 500ml habtejszín
- egy csomag zselatin habfix expressz
a tetejére:
- oreo keksz
- tejszínhab
Elkészítés:
A brownie alaphoz kihabosítom a tojásokat a kristálycukorral. Közben vízgőz felett megolvasztom az étcsokoládét és a margarint, majd ha teljesen felolvadtak a habos-tojásos részhez keverem őket.
A száraz hozzávalókat egy tálba szitálom és alaposan elkeverem, majd apránként a csokis masszához adom és óvatos, de határozott mozdulatokkal beleforgatom.
A tortakarikát sütőpapírral bélelem ki, elegyengetem benne a tésztát, majd 175-180fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 25perc alatt készre sütöm.
A ganachehoz egy kisebb nyeles lábasban forrásig hevítem a tejszínt, majd a keverőtálban lévő, apróbb darabokra tört étcsokoládéra öntöm. Hagyom kb. 5 percig állni, majd teljesen simára keverem.
A száraz hozzávalókat egy tálba szitálom és alaposan elkeverem, majd apránként a csokis masszához adom és óvatos, de határozott mozdulatokkal beleforgatom.
A tortakarikát sütőpapírral bélelem ki, elegyengetem benne a tésztát, majd 175-180fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 25perc alatt készre sütöm.
A ganachehoz egy kisebb nyeles lábasban forrásig hevítem a tejszínt, majd a keverőtálban lévő, apróbb darabokra tört étcsokoládéra öntöm. Hagyom kb. 5 percig állni, majd teljesen simára keverem.
Amikor a brownie kihűlt óvatosan kivágom a formából majd visszarakom rá a karikát. A még langyos és folyékony ganache-t a brownie tetejére öntöm és elegyengetem rajta. A hűtőbe rakom, míg a ganache teljesen meg nem dermed.
Az oreo-s krémhez a tejszínt kemény habbá verem, majd beleszórom a habfixet és végül óvatosan beleforgatom a sodrófával összetört kekszet. Ezt mindenki olyan apróra törje, amilyenre szeretné, de szerintem nem rossz ha maradnak benne nagyobb, ropogós darabok. A krémet ezután a karikában lévő alapra halmozom, majd elegyengetem rajta. Érdemes a még sima tejszínhabból félretenni egy kicsit a díszítéshez!
A díszítéshez aprítógépben porrá török néhány kekszet és a morzsával egyenletesen megszórom a torta tetejét. A félretett tejszínhabból egy csillagcsöves nyomózsákból rózsákat nyomok minden egyes szeletre, majd az oreo kekszeket félbevágom és kissé ferdén a halmokra helyezem.
Puszi, Dóri
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése