Hozzávalók:
- 350g liszt
- 2 csomag sütőpor
- egy csipet só
- 130g kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 egész tojás
- egy citrom reszelt héja
- fél dl étolaj
- 400g görög joghurt
- pár szem sárgabarack és szeder a tetejére
Elkészítés:
Az egész tojásokat a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal robotgép segítségével kihabosítom. Az átszitált lisztet a sütőporral és a csipet sóval összekeverem, majd egy mérőpohárba kimérem az olajat és a joghurtot is. Ezután hozzáadom az olajat, majd a tojásos alaphoz felváltva adagolom a lisztes keveréket és a joghurtot is, egészen addig amíg el nem fogynak. Egy lágy, teljesen sima, csomómentes tésztát kell kapnunk.
Egy 40x30cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral, majd beleöntöm a tésztát és elegyengetem benne. A gyümölcsöket alaposan megmosom, a sárgabarackokat félbevágva rakosgatom a tésztára, a réseket pedig kitöltöm a szederszemekkel.
180fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 20 perc alatt szép aranybarnára sütöm. Mielőtt kiveszem, azért még tűpróbával ellenőrzöm, hogy alaposan átsült e. Langyosan már szépen szeletelhető, egy kis porcukorral megszórva már ehetjük is! ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése