Nagyon sokszor sütök ilyet, elsősorban a fent említett egyszerűsége, másodsorban pedig az íze miatt. Finom ropogós, olyan igazi keksz tésztája van, benne étcsokoládé darabokkal és mivel barnacukorral készítem még aromásabb.
Hozzávalók:
- 10dkg barnacukor
- 10dkg puha vaj
- 1 tojás
- 12dkg liszt
- fél csomag vaníliás cukor
- egy teáskanálnyi szódabikarbóna
- étcsokoládé
Elkészítés:
Először egy tálban a barnacukrot kikeverem a puha vajjal, majd hozzáadom az egy egész tojást és alaposan elkeverem. Egy másik tálban a lisztet, vaníliás cukrot és szódabikarbónát összeforgatom és 2-3 részletben a cukros-vajas-tojásos keverékhez adom, majd csomómentesre keverem. Végül pedig mehet bele a felkockázott étcsoki.
Ilyenkor a tésztának puhának és ragacsosnak kell lennie. A tepsit sütőpapírral bélelem ki és két evőkanál segítségével gombócokba adagolom rá a tésztát, a gombócok formájára nem érdemes túlzottan ügyelni, ugyanis a sütőben, ahogy olvad benne a vaj, szépen kör alakúra folyik. Előmelegített, légkeveréses sütőben 180fokon kb. 10-15 percig sütöm, amíg aranybarna nem lesz. Ha kész várjátok meg amíg kicsit meghűl és csak utána szedjétek fel a sütőpapírról, mert ilyenkor már nem olyan puha!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése