Hozzávalók:
- 1kg liszt
- 1csomag élesztő
- pici cukor
- langyos víz
- só
- olívaolaj
- rozmaring
- tengeri só
Elkészítés:
Első lépésben az élesztőt futtatom fel egy kis langyos vízben, semmiképp se felejtsünk el némi kristálycukrot hozzáadni, hiszen ezzel "dolgozik" az élesztő! Egy nagy tálba kimérem a lisztet, ízlés szerint sózom, hozzáadok kb. 4evőkanál olívaolajat majd a felfutott élesztőt és elkezdem összedolgozni. Miközben gyúrom folyamatosan adagolom hozzá a langyos vizet, annyit amennyit felvesz. Ha összeállt a tészta a tálban hagyom és letakarva meleg helyre teszem, hogy megkeljen, legalább 30-40 percre. Ha letelt a kelesztési idő egy kis liszt segítségével kisebb adagokat veszek a tésztából, amiket gombóccá formálok, majd nagyjából kör alakúra nyújtok. A kis lepényeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, a tetejüket pedig megszórom apróra vágott rozmaringgal, tengeri sóval és egy kis olívaolajat is öntök rá (de tényleg csak egy keveset, nem kell tocsognia benne!). 180fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt sülnek aranybarnára.
Puszi, Dóri
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése