Hozzávalók:
- 1 csomag kész levelestészta
- 1 tojás
- aszalt paradicsom
- rozmaring
vagy
A kész levelestésztát lisztezett munkalapon vékonyra nyújtom, nagyjából téglalap alakúra. Az aszalt paradicsomot és a rozmaringot is felaprítom és egyenletesen megszórom vele a tésztát. Ha a pestos verziót készítem, akkor csak megkenem a pestoval és megszórom a reszelt parmezánnal. Ezután jön a tekerés, aminél az a lényeg, hogy a téglalap hosszabbik oldalát tekerem mindkét oldalról, egymás felé, lehetőleg jó szorosan. Amikor a két tekercs középen találkozik egy kis felvert tojással "összeragasztom" őket. A tekercset legalább fél órára a hűtőbe teszem, hogy kicsit megdermedjen, így később könnyebb lesz felvágni. Ha ez letelt a tekercset felszeletelem, a kis pálmaleveleket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom, a tetejét megkenem a felvert tojással és 180fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütöm.
+ tipp: a tésztát ízesíthetitek sima vagy füstölt sajttal, esetleg tonhallal, de édes verzióban (pl. lekvárral) is el tudom képzelni! :)
Puszi, Dóri
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése