Hozzávalók: a tésztához:
- 2dl víz
- 22dkg margarin
- 4 evőkanál keserű kakaópor
- 25dkg liszt
- 15dkg kristálycukor
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 1dl natúr joghurt
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
a krémhez:
- 12dkg margarin
- 4 evőkanál keserű kakaópor
- 6 evőkanál natúr joghurt
- 12dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A vizet egy kisebb lábasba öntöm, majd hozzáadom a margarint és a kakaóport. Kevergetve felforralom, míg minden elolvad benne és lehúzom a tűzről. A lisztet a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a szódabikarbónával összeforgatom, majd apránként a vizes-margarinos-kakaós részhez adom és jól eldolgozom benne. Ezután hozzáadom a joghurtot és a tojásokat is, hiszen ekkor már nem olyan meleg a keverékünk. A tésztának simának, selymesnek és levegősnek kell lennie, látnunk kell benne a sok-sok levegőbuborékot! Végül sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm (30x25) és 180fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm.
Ha kivettem a sütőből a tésztát nekiláthatok a tetejére kerülő krémhez, ugyanis ezt még a meleg tésztára kell majd ráöntenem. Egy lábasba összemelegítem a margarint, a kakaót, a joghurtot, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd ha szép homogénné olvadt ráöntöm a tészta tetejére. Most jön a gonosz rész, ugyanis az ekkor még híg krémnek a tetején meg kell szilárdulnia, ami sajnos egy hűtőben eltöltött éjszakát vesz igénybe, viszont cserébe másnap elképesztően finom lesz! :)
Puszi, Dóri
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése