2014. szeptember 27., szombat

Mini kakaós csiga

Szerintem sokak kedvence a kakaós csiga, legyen szó akár a pékségekben kapható leveles vagy akár a finom házi, élesztős változatról. Most egy szupergyors és nagyon egyszerű verzióját mutatom meg ennek az édességnek. Tökéletes vendégváró süti, akár az utolsó percben is összedobhatjuk vagy a pörgős hétköznap reggeleken is ideális harapnivaló -készítsük el előző este, így másnap reggel már csak ki kell sütni és máris friss, meleg péksütit ehetünk! :)




Hozzávalók:

  • egy csomag kész leveles tészta (a már kinyújtott sütőpapírba feltekert)
  • kakaópor (1rész)
  • porcukor (3rész)
  • egy csomag vaníliás cukor
  • egy tojás

Elkészítés:
Először a tölteléket keverem ki, amihez a kakaóport és a porcukrot 1:3 arányban adagolom, majd még egy kis vaníliás cukorral ízesítem. Ezután a levelestésztát kiterítem és egyenletesen eloszlatom rajta a tölteléket. Ha ez megvan a tésztát a hosszabb oldalánál fogva feltekerem, fontos, hogy jó szorosan tekerjük! Ezután a kis rudat legalább egy fél órára a hűtőbe teszem pihenni, hogy ne legyen annyira lágy, így könnyebb lesz majd szeletelni. Ha ez letelt egy éles késsel közepesen vastag szeleteket vágok a rúdból és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket. Ilyenkor nem kell megijedni, hogy túlságosan is minik lesznek, ugyanis a tészta majd sülés közben megnő! :) Az egy tojást felverem és szépen megkenegetem vele a csigák tetejét, majd 180fokra előmelegített légkeveréses sütőben aranybarnára sütöm őket.

Puszi, Dóri






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése